Communicatiehuis de Liemers

Welkom op mijn website!

woensdag, 14 mei 2014 Geschreven door 

Ik had een keer een discussie met iemand over de "Welkom" op de homepage van een website. Dat kan echt niet meer, was zijn stelling. Het zegt namelijk helemaal niets over het bedrijf en je hoeft een bezoeker helemaal niet welkom te heten. Daar zit hij of zij helemaal niet op te wachten. Bovendien is het helemaal niet zoekmachinevriendelijk, want wie zoekt in vredesnaam op de term "welkom".

Nu kan ik zijn redenatie wel begrijpen, maar ik ben het niet helemaal met hem eens. Ik zie namelijk de homepage van een website als de entree van het bedrijf. Een lieftallige dame (of heer) achter de balie groet u vriendelijk, vraagt waar ze u mee van dienst kan zijn, neemt wellicht uw jas aan en biedt u misschien zelfs een kopje koffie aan. Al bij het binnentreden is de toon gezet en u voelt zich WELKOM. Grote kans dat uw eerste indruk van dit bedrijf een goede is. En we weten allemaal: "Je krijgt nooit een tweede kans om een eerste indruk te maken".

Tegenwoordig verloopt de eerste kennismaking met uw bedrijf veelal via de website. Een goede entree (homepage) is dus essentieel. Ook op uw website wil uw bezoeker zich welkom voelen. Ook al krijgt hij geen kopje koffie aangeboden, de homepage moet hem wel uitnodigen om rustig verder te kijken op de website. Dat hoeft natuurlijk niet persé letterlijk met de term "welkom", maar de bezoeker moet zich wel aangesproken voelen én weten wat hij van de site kan verwachten.

Hoe je dat doet, is voor elk bedrijf anders. Maar ik kan me heel goed voorstellen dat je dat doet door de bezoeker welkom te heten. Met name voor zelfstandig professionals, waarbij het bedrijf de persoon is en andersom, denk ik dat dit geldt.

En hoe zit het dan met die zoekmachinevriendelijkheid van de pagina? Wat mij betreft is de belangrijkste bezoeker van mijn website nog altijd de echte mens en niet de spiders van Google.

 

Lees 14051 keer
Martine Wijnen

Online communicatie en strategie 
Lees mijn blog

06 - 50 66 25 96
spurt@communicatiehuisdeliemers.nl

Laat een reactie achter