Communicatiehuis de Liemers

Samenwerken met Evernote

donderdag, 21 mei 2015 Geschreven door 

Werk je als Zelfstandig ondernemer wel eens samen met andere ondernemers aan een project? Dan is het beheren van de informatie m.b.t. het project niet altijd even makkelijk. Veel heen en weer mailen en stapels documenten in verschillende versies zijn vaak het resultaat. Dat kan makkelijker, sneller én effectiever.

 

Evernote

Ken je Evernote nog niet? Dan heb je wat gemist! Evernote is een gratis (natuurlijk is er ook een betaalde versie) tool om informatie op te slaan.

EvernoteDoor fanatieke Evernote gebruikers wordt het ook wel hun digitale brein genoemd. Evernote werkt met notities die kunnen bestaan uit tekst, checklists, afbeeldingen, geluidsfragmenten, pdf's, bestanden, hyperlinks en nog veel meer. En het mooiste van Evernote is, is dat het heel goed is in het terugvinden van notities. De notities zelf kunnen geordend worden in Notitieboeken en voorzien worden van tags, om het nog overzichtelijker te maken.
Er is een online versie, een app voor op je iPhone, iPd en Android telefoon of tablet een een versie voor op je computer.

Doordat je notities en notitieboeken kan delen is Evernote naast een opslag medium ook heel geschikt om mee samen te werken.

Zo werk je samen

Voor een project waar aan samengewerkt wordt maak ik een Notitieboek aan. Deze deel ik met alle betrokken personen (zij moeten wel Evernote hebben of een account aanmaken).

evernote notebook delen

In dat notitieboek worden alle relevante zaken opgeslagen, notities, offertes, goedkeuringen, en afbeeldingen. Via de webclipper (extensie voor in de browser) kunnen ook relevante artikelen of websites heel makkelijk opgeslagen worden.

Via de ingebouwde Workchat kunnen notities besproken worden. Zo'n chat kan met meerdere personen gevoerd worden. Ook met personen waarmee het notitieboek niet gedeeld wordt. Iedereen die uitgenodigd wordt voor de Workchat krijgt toegang tot de betreffende notitie.

evernote workchat

Het mooie is dat zo'n gesprek opgeslagen wordt bij de notitie. Op die manier zijn beslissingen, overwegingen en argumenten altijd makkelijk terug te vinden.

De toegang tot notities en notitieboeken kan ook altijd weer worden opgeheven (bijvoorbeeld als een project is afgerond).

Meer over Evernote

Wil je meer weten over Evernote of een account aanmaken? Kijk eens op hun website: http://evernote.com 

Lees 3941 keer
Rachel Walraven

Webdesign & digitale nieuwsbrieven
Lees mijn blogs

06 - 133 91 722
webwerk@communicatiehuisdeliemers.nl

Laat een reactie achter